על ידי zelnik » 18:39 02/10/2008
אין טעם מיוחד במגמת מחשבים במתכונת הנוכחית שלו (בניגוד לתואר משולב עם מדעי המחשב - זה סיפור אחר). הקורס המועיל היחידי שם הוא כנראה אנליזה נומרית, שיכול להועיל בהרבה דברים. מערכות ספרתיות (מנסיון) וחומרה ותוכנה (מתוך ניחוש) מיותרים למדי.
אני התכוונתי לקחת את המגמה, אבל וויתרתי כשהבנתי שלא יצא מזה כלום.
אם בכלל מישהו מרגיש בכיוון מחשבים או משהו כזה, אז שייקח אנליזה נומרית כבחירה. זה יחסית סביר.
אני בסוף לקחתי את המגמה הכללית, ולמרות שהיא באמת יותר קשה, אני חושב שהיא עדיפה. מצב מוצק הוא אחד הקורסים הכי חשובים בתואר, ויחסות וחלקיקים הם קורסים בעלי ערך מעבר לפיסיקה שלהם, כלומר גם מבחינת המתמטיקה ה"חדשה" שהם מלמדים אותך. לגבי חקר חלל או אסטרונומיה, אחד מהם חייבים לקחת וחבל, לפחות במתכונת שלהם כרגע, שהיא די ברמה לא גבוהה. מצד שני, זה לפחות נותן קורס חובה של המגמה שהוא לא מאוד קשה.
אלקטרואופטיקה, עם הנושא ספציפית מעניין, יכול להיות בחירה טובה, והקורסים כאמור יותר קלים (חוץ ממצב מוצק, אבל שוב, לא הייתי מוותר על הקורס הזה בכל מקרה.) מעבר לזה, אמנם הקורסים האחרים פחות טובים ברובם, אבל יש גוון יותר פרקטי בהם, אז אם זה מדבר אלייך, אין סיבה שלא לקחת את המגמה.
ובקיצור - אם אוהבים חיים יותר קלים או פרקטיקה (בכיוון קצת יותר הנדסי) אז אלקטרואופטיקה, אחרת כללית...
מקווה שעזרתי.
יובל