איך מבצעים קימפול והרצה משורת הפקודה? הסבר בפנים

מנהל: TA_Isana

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

איך מבצעים קימפול והרצה משורת הפקודה? הסבר בפנים

שליחה על ידי orankap » 18:54 23/05/2009

פשוט לא למדנו במבוא דברים כאלה ואין לי מושג מאיפה לחפש, ובאותה נימה, הבדיקה תבוצע בלינוקס ואז הבדיקה רצה המטרמינל או שתבוצע בחלונות ואז אתם בודקים מדוס? (סליחה אם זאת שאלה מפגרת, פשוט לא נתקלנו בעיניינים האלה קודם...)
נערך לאחרונה על ידי orankap ב 16:35 31/05/2009, נערך פעם 1 בסך הכל.

ayalshimoni@walla.co.il
הודעות: 27
הצטרף: 21:29 07/12/2008

תשמע

שליחה על ידי ayalshimoni@walla.co.il » 18:33 24/05/2009

אני מצתרף לשאלה הזאת. אני אישית מצאתי שיטה , אומנם לא נוחה במיוחד אבל עובדת... כנס לסיפרייה של program files\java\jdkv***\bin תעתיק משם את java.exe ותכניס את הקובץ לתיקייה של העבודה , כנס ל command prompet כנס לתיקייה של העבודה ותכתוב
java Main input1.dat input2.dat
וכו...
אשמח לפיתרון יותר נוח....

TA_IlanK
הודעות: 84
הצטרף: 23:16 17/11/2008
יצירת קשר:

Re: איך מבצעים קימפול והרצה משורת הפקודה?

שליחה על ידי TA_IlanK » 00:46 26/05/2009

orankap כתב:פשוט לא למדנו במבוא דברים כאלה ואין לי מושג מאיפה לחפש, ובאותה נימה, הבדיקה תבוצע בלינוקס ואז הבדיקה רצה המטרמינל או שתבוצע בחלונות ואז אתם בודקים מדוס? (סליחה אם זאת שאלה מפגרת, פשוט לא נתקלנו בעיניינים האלה קודם...)
אינכם צריכים לקמפל ולהריץ משורת הפקודה.
עליכם רק להשתמש בארגומנטים שפונקציית ה MAIN מקבלת לצורף זיהו שמות הקבצים ואת זה כן למדתם במבוא למדעי המחשב
מבנה נתונים מתרגל

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

Re: איך מבצעים קימפול והרצה משורת הפקודה?

שליחה על ידי orankap » 00:54 26/05/2009

ilankad כתב:
orankap כתב:פשוט לא למדנו במבוא דברים כאלה ואין לי מושג מאיפה לחפש, ובאותה נימה, הבדיקה תבוצע בלינוקס ואז הבדיקה רצה המטרמינל או שתבוצע בחלונות ואז אתם בודקים מדוס? (סליחה אם זאת שאלה מפגרת, פשוט לא נתקלנו בעיניינים האלה קודם...)
אינכם צריכים לקמפל ולהריץ משורת הפקודה.
עליכם רק להשתמש בארגומנטים שפונקציית ה MAIN מקבלת לצורף זיהו שמות הקבצים ואת זה כן למדתם במבוא למדעי המחשב
כלומר במידה ואני מריץ את התוכנית על ידי:

קוד: בחירת הכל

Main.java input1.dat input2.dat input3.dat output1.dat output2.dat
אני ניגש ל-input1 בצורה הבאה?

קוד: בחירת הכל

Sring tmp = args[0];
:?:

ובמידה ואני כן רוצה להריץ את התוכנית משורת הפקודה, בשביל לוודא שלא יהיו לי צרות עם הבודק האוטומטי שלכם, אני אמור להגיע לתקייה בה נמצא הפרויקט (שבה גם נמצאים קבצי הנתונים) ומשם לקמפל ולהריץ? אני עושה את זה דרך DOS? או שיש נגיד לאקלפיס (או כל תוכנה אחרת) ממשק גרפי שעוטף את העניין? אין שום קשר למערכת ההפעלה ממנה אני מפעיל את התוכנית?

YossiCo
הודעות: 24
הצטרף: 19:20 17/12/2008
מיקום: ממש פה קרוב...

שליחה על ידי YossiCo » 08:44 26/05/2009

כשאני מנסה להפעיל את הMAIN מהCOMMANDPROMPT זה לא עובד ומחזיר את ההודעה הבאה:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Main/java
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Main.java
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
Could not find the main class: Main.java. Program will exit.

אך התוכנית מתקמפלת באקליפס/ג'י כריאייטור...
מה לעשות?

AoGenius
הודעות: 63
הצטרף: 21:09 12/12/2008
מיקום: The Punyverse
יצירת קשר:

שליחה על ידי AoGenius » 12:49 26/05/2009

אני לא מומחה בשגיאות ג'אווה אבל נשמע לי כאילו לא קראת לקובץ הראשי MAIN. או זה או שאין לך פונקציה MAIN בקובץ.

ayalshimoni@walla.co.il
הודעות: 27
הצטרף: 21:29 07/12/2008

שליחה על ידי ayalshimoni@walla.co.il » 19:21 26/05/2009

YossiCo כתב:כשאני מנסה להפעיל את הMAIN מהCOMMANDPROMPT זה לא עובד ומחזיר את ההודעה הבאה:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Main/java
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Main.java
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
Could not find the main class: Main.java. Program will exit.

אך התוכנית מתקמפלת באקליפס/ג'י כריאייטור...
מה לעשות?
קרה גם לי , פשוט כנראה כתבתה main במקום Main .

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

שליחה על ידי orankap » 20:37 26/05/2009

אוקי, אז הגעתי למצב אני מנסה לקמפל את התוכנית מהקומנד פורמפט ומשום מה אני מקבל את התוצאה הבאה:

קוד: בחירת הכל

'javac' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
הפקודה שרשמתי בתוך התקייה היא:

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src>javac Main.java
מישהו יודע ואולי יוכל להסביר איך לקמפל ולהריץ?

ayalshimoni@walla.co.il
הודעות: 27
הצטרף: 21:29 07/12/2008

תשובה

שליחה על ידי ayalshimoni@walla.co.il » 23:00 26/05/2009

פשוט שים את הקובץ javac.exe עם העבודה ביחד באותה תיקייה ותריץ את הפקודה מאותה תיקייה.

0000
הודעות: 50
הצטרף: 22:37 09/12/2008

שליחה על ידי 0000 » 14:24 27/05/2009

אני לא מבין מה לעשות כדי לבדוק שזה פועל

אפשר בבקשה לפרסם הודעה מסודרת לגבי איזה קבצים ליצור ואיך קוראים להם בדיוק ומה להריץ משורת הפקודה?

אני מבין מה לעשות עם הargs אבל אין לי דרך להריץ בדיקה כשזה לא פועל לי..
תודה.

yoad
הודעות: 6
הצטרף: 10:10 16/12/2008

שליחה על ידי yoad » 15:08 27/05/2009

מתוך "ויקיספר" על java, לכל מי שלא עידכן את path של jdk ב-DOS:

כדי להדר קבצים דרך MS-DOS (ממשק שורת הפקודה של חלונות) תצטרכו לסמן למחשב היכן למצוא את המהדר שהורדתם, לכן מומלץ לזכור להיכן הורדתם את קובץ הJDK (Java Development Kit). ( בד"כ C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_10\bin) כעת יש שתי אפשרויות:

* אפשרות ראשונה: ב Command line (מגיעים לזה דרך Start-->run) את הפקודה הבאה: java classpath -C:\my path\bin (כאשר את מקום המילים my path יחליף המיקום בו מותקן המהדר).
* אפשרות נוספת היא לשנות את המשתנה classpath דרך מאפייני "המחשב שלי". כדי לעשות זאת, היכנסו ל-התחל, לחצו על הכפתור הימני של העכבר על "המחשב שלי" ואז על properties (מאפיינים). היכנסו לטאב Advance (מתקדם) ולחצו על הכפתור למטה Environment Variables (משתני סביבה). בחלון User Variables (משתני משתמש) יש רשימה של משתנים, אם אתם רואים משתנה בשם CLASSPATH, סמנו אותו וליחצו על Edit (ערוך). אם אין משתנה כזה, ליחצו על new (חדש) ובשדה name (שם) תכתבו CLASSPATH. בשדה Value (ערך) כתבו נקודה - "." (לא חשוב מה זה אומר), אחר כך נקודה פסיק (";"), ולאחר מכן את הנתיב בו נמצא המהדר (נניח ששמרתם את המהדר של java בתיקיה שנמצאת בכונן c ששמה myjava, אז תכתבו ";.;\C:\myjava\bin", לחצו OK ואתם מוכנים.

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

שליחה על ידי orankap » 23:23 27/05/2009

אוקי, עשיתי גם את שיטה א וגם את שיטה ב לעדכן את ה calsspath ועכשיו אני מקבל את השגיאה הבאה (הקובץ javac.exe נמצא בתקית ה src וגם בתקיית ה bin של הפרוייקט שלי ליתר ביטחון...)

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\bin>javac Main.java
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: com/sun/tools/javac/M
ain
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.tools.javac.Main
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
Could not find the main class: com.sun.tools.javac.Main.  Program will exit.

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

שליחה על ידי orankap » 16:13 31/05/2009

אוקי, עדכון לכל מי שלא מצליח להריץ מהקומנד פורמפט:
קודם כל אל תשימו את ה javac.exe בתקיית src שלכם, זה לא עוזר.
עכשיו, לפי מיטב הבנתי :
להגיע לתקייה שלכם, למשל על ידי הפקודה:

קוד: בחירת הכל

cd C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src
פה צריך לעדכן את הנתיב של התקיה, מקלידים: path ומקבלים משהו בסגנון הזה:

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src> path
PATH=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\
עכשיו, בשביל להוסיף את נתיב ה javac לפרויקט שלכם תקלידו:

קוד: בחירת הכל

path=%path%;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_13\bin
ותראו שהנתיב של bin בתקיית הג'אווה התווסף אחרון לרשימה:

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src>path
PATH=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_13\bin
זהו, עכשיו אפשר להריץ את

קוד: בחירת הכל

javac *.java
בשביל לקמפל את הפרוייקט ואת הפקודה:

קוד: בחירת הכל

java Main input1.dat input2.dat input3.dat output1.dat output2.dat  
בשביל להריץ את ה main שלכם.

בהצלחה

נ.ב.
קרדיט ליוסי 8)

sivanbu
הודעות: 38
הצטרף: 21:48 08/12/2008

שליחה על ידי sivanbu » 18:47 31/05/2009

orankap כתב:אוקי, עדכון לכל מי שלא מצליח להריץ מהקומנד פורמפט:
קודם כל אל תשימו את ה javac.exe בתקיית src שלכם, זה לא עוזר.
עכשיו, לפי מיטב הבנתי :
להגיע לתקייה שלכם, למשל על ידי הפקודה:

קוד: בחירת הכל

cd C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src
פה צריך לעדכן את הנתיב של התקיה, מקלידים: path ומקבלים משהו בסגנון הזה:

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src> path
PATH=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\
עכשיו, בשביל להוסיף את נתיב ה javac לפרויקט שלכם תקלידו:

קוד: בחירת הכל

path=%path%;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_13\bin
ותראו שהנתיב של bin בתקיית הג'אווה התווסף אחרון לרשימה:

קוד: בחירת הכל

C:\Users\orankaplan\workspace\ass3\src>path
PATH=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_13\bin
זהו, עכשיו אפשר להריץ את

קוד: בחירת הכל

javac *.java
בשביל לקמפל את הפרוייקט ואת הפקודה:

קוד: בחירת הכל

java Main input1.dat input2.dat input3.dat output1.dat output2.dat  
בשביל להריץ את ה main שלכם.

בהצלחה

נ.ב.
קרדיט ליוסי 8)
סבבה, אבל איפה כותבים את כל הדברים האלה???
מה זה שורת הפקודה?!?! :(
sivan

orankap
הודעות: 67
הצטרף: 14:23 02/12/2008

שליחה על ידי orankap » 18:59 31/05/2009

command prompat
זה אמור להיות תחת Accessories\עזרים בוינדוס
מומלץ לעיין פה: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DOS_commands בשביל לרענן את הדוסית שלך... :lol:

שלח תגובה

חזור אל “- מבני נתונים”