בקשר לכל הצ'יזבטים...

מנהלים: TA_nimrod, TA_Igor, TA_Adi

שלח תגובה
shaysw
הודעות: 78
הצטרף: 16:23 08/11/2008

בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי shaysw » 16:25 29/10/2009

שרצים במחלקה לגבי הכשלת עבודות בהן אחד הפסיקים לא במקום וכדומה- רציתי לשאול:
א. מה מידת הנכונות שלהם?
ב. במידה והסיפורים נכונים, מה בדיוק המטרה בכך? איננו לומדים מדעי המחשב כדי להפוך למחשבים בעצמנו ולשבת מול מסך מרצד, תוך כדי הקלדת alt+tab ברצף עד כדי
כאב במרפקים, במטרה לבחון האם שורה מסוימת כתובה עם רווח או בלי רווח...
ג. כיצד עליי להתייחס להבדלים בין ההדפסות מבחינת הורדת שורות? בחלק מהתוכנות, שורות מסוימות בקובץ הTest#Part#.txt מופיעות בשורה אחת ובאחרות מתבצעת הורדת שורה (Enter),
האם ניתן להתייחס לפורמט בו מופיע הקובץ בתוכנת הכתבן כאל הפורמט הרצוי?

Lecturer_Shay
הודעות: 48
הצטרף: 22:43 15/11/2008

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי Lecturer_Shay » 09:39 30/10/2009

shaysw כתב:שרצים במחלקה לגבי הכשלת עבודות בהן אחד הפסיקים לא במקום וכדומה- רציתי לשאול:
א. מה מידת הנכונות שלהם?
די נכונים - קשה מאוד להתמודד בבדיקה אוטומטית עם פסיקים שזזו, וקשה מאוד לבדוק את מאות העבודות שאתם מגישים באופן ידני.
shaysw כתב:ב. במידה והסיפורים נכונים, מה בדיוק המטרה בכך? איננו לומדים מדעי המחשב כדי להפוך למחשבים בעצמנו ולשבת מול מסך מרצד, תוך כדי הקלדת alt+tab ברצף עד כדי
כאב במרפקים, במטרה לבחון האם שורה מסוימת כתובה עם רווח או בלי רווח...
בניגוד לכתיבת טקסט המיועד לקריאה ע"י בני אדם, בכתיבת תוכנה לפעמים טעות קטנה וקשה לאבחנה (כמו החלפת אות גדולה באות קטנה, החלפת => ב >, חוסר ב-casting, וכדומה) יכולה לגרום לתוכנית שלמה לא לעבוד. המטרה בבדיקה הפדנטית משהו של העבודות בקורס תכנות בסיסי היא בדיוק להרגיל אותכם לכך שאתם חייבים לשים לב לטעוית כאלה. למי שמעוניין, ניתן להשתמש בתוכניות אוטומטיות המשוות קבצי טקסט ומוצאות הבדלים (כדוגמת WinDiff) בכדי להשוות את פלט התוכניות שלכם עם הדוגמאות שסיפקנו.
shaysw כתב:ג. כיצד עליי להתייחס להבדלים בין ההדפסות מבחינת הורדת שורות? בחלק מהתוכנות, שורות מסוימות בקובץ הTest#Part#.txt מופיעות בשורה אחת ובאחרות מתבצעת הורדת שורה (Enter),
האם ניתן להתייחס לפורמט בו מופיע הקובץ בתוכנת הכתבן כאל הפורמט הרצוי?
כן - יש להוסיף שורות רווח באותם המקומות כמו בדוגמה, לפי איך שהקבצים נראים ב-Notepad (כתבן?).
צוות מבוא למדעי המחשב (מרצה)

בר כהן
הודעות: 146
הצטרף: 18:24 22/10/2009

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי בר כהן » 23:08 31/10/2009

Lecturer_Shay כתב:
shaysw כתב:ג. כיצד עליי להתייחס להבדלים בין ההדפסות מבחינת הורדת שורות? בחלק מהתוכנות, שורות מסוימות בקובץ הTest#Part#.txt מופיעות בשורה אחת ובאחרות מתבצעת הורדת שורה (Enter),
האם ניתן להתייחס לפורמט בו מופיע הקובץ בתוכנת הכתבן כאל הפורמט הרצוי?
כן - יש להוסיף שורות רווח באותם המקומות כמו בדוגמה, לפי איך שהקבצים נראים ב-Notepad (כתבן?).
אני חושב שאני יכול לשפוך קצת אור על הבעיה הזאת.
הבעיה שלי (בכל אופן) הייתה שמבט על 2 קבצי הטקסט, הכל נראה זהה [מספר שורות, רווחים, ירידת שורה וכו']. אבל, בבדיקה עם תוכנות השוואה (השתמשתי בWinDiff כפי שהצעת , וב-ExamDiff)
ושתי התוכנות טענו בעקשנות שמספר השורות לא זהה, ושאצלכם יש ירידת שורה לפעמים, ואצלי אין.
לדעתי זאת בעיה שיש פה לרובנו..

הצלחתי לתקן את הכל על ידי הוספת 'n\' לכל מקום שבקובץ שלכם יש "ירידת שורה" בלתי נראית שכזאת לפי התוכנות, וזה אכן פעל.

קוד: בחירת הכל

System.out.println("Enter European swallow efficiency, concentration, and beauty." + '\n' + "Each argument must be between " + MIN_QUALITIES + " and " + MAX_QUALITIES + ", and the sum of all arguments must be equal to " + MAX_QUALITIES + ".");
הקוד הנ"ל מדפיס הקובץ טקסט שורה אחת ארוכה בלבד בלי ירידות, אבל תוכנות ההשוואה מראות את הירידה..
צירפתי תמונה שתראה את ההבדל.

לא טרחתי להיכנס לעומק הדברים בהסבר, אבל בקצרה, אחרי כמה ניסיונות,גיליתי שתוכנת הבדיקה לא מדפיסה ירידת שורה עם פקודת ה'n\' משום מה, אבל קיימת ירידת שורה כאשר בודקים את הקובץ בתוכנה אחרת
מה שגרם לכולנו לוותר על הפקודה הזאת מן הסתם. אם למישהו יש תובנות בעניין , אני אשמח לשמוע.

מקווה שעזרתי :mrgreen:
קבצים מצורפים
Comparison.jpg
Comparison.jpg (254.22 KiB) נצפה 1194 פעמים

Raz.A
הודעות: 64
הצטרף: 22:00 26/10/2009

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי Raz.A » 12:37 01/11/2009

אתה צודק
אבל גם אחרי שהוספתי \n לשורות הקוד, בדומה למה שאתה כתבת
התוכנות לא מוצאות את הורדת השורה, בכל אפשרות כתיבה שהיא.. אפילו " and beauty.\nEach argument" שגם JAVA מסוגלת להבין שזאת ירידת שורה

בכל מקרה, הפלט שלהם והפלט שלי זהה, ולכן אני לא רואה שום צורך להיכנס לבדיקות הממוחשבות שמוציאות פלט שונה מזה שהם צירפו לנו.

meirtz4
הודעות: 24
הצטרף: 18:40 30/10/2009

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי meirtz4 » 17:43 01/11/2009

זה באמת משהו כי שמסתכלים על הפלט בתוך הJCREATOR אז הוא זהה אבל מחוצה לו הוא שונה.
אני הלכתי על הורדת שורה כי בסופו של דבר הם אומרים שהם משתממשים בJCREATOR אז נראה לי שכך זה צריך להיות.
במידה ולא, נראה לי ערעור יתקבל, אבל צריך להגיד משהו בנושא לפני, חבל סתם שיווצר בלאגן.

danny.oren
הודעות: 14
הצטרף: 13:37 24/10/2009

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי danny.oren » 22:10 01/11/2009

גם אנחנו מסתבכים עם הקטע הזה.. (וחארם שעל זה מבזבזים זמן :<)

אפשר לראות את הבעייתיות בקלות כאשר פותחים את הקובץ טקסט של הדוגמא ב notepad הוא נראה שונה מאשר כשהוא נפתח ב wordpad.
PartBTest1.txt

נראה שיש רווחים בשורות שלא מזוהות בנוטפד אבל כן מזוהות בכל התוכנות האחרות.

הבהרה סופית תתקבל בברכה :roll:

Lecturer_Shay
הודעות: 48
הצטרף: 22:43 15/11/2008

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי Lecturer_Shay » 17:15 02/11/2009

לאור הבעיות הנובעות מהתייחסות שונה ל-"n\" בתוכנות שונות, לא יורדו נקודות על חוסר\עודף "n\"-ים בהדפסות שלכם (במילים אחרות, אל תדאגו יותר מידי).
צוות מבוא למדעי המחשב (מרצה)

matandro
הודעות: 68
הצטרף: 15:16 26/10/2009

Re: בקשר לכל הצ'יזבטים...

שליחה על ידי matandro » 23:03 02/11/2009

דיברתי עם מישהו שנה ב'
הוא אמר לי ששנה שעברה חלק גדול מהסטודנטים קיבל 0 אחרי בדיקה ראשונית בגלל בעיות כאלה בדיוק
ואז הקלו את התכנית שבודקת והוא ספציפית קיבל 50...

נראה לי הכי בטוח פשוט להשתמש בתוכנה כמו compare it!
אני פשוט עברתי על העבודה עד שהתוכנה אמרה לי שהקבצים זהים (כולל רווחים)
זאת עבודה שחורה אבל לא ארוכה במיוחד אם התרגיל גם ככה עובד

שלח תגובה

חזור אל “- מבוא למדעי המחשב 2010”