עדיין לא ברור נושא הRANDOM

מנהלים: TA_nimrod, TA_Igor, TA_Adi

meirtz4
הודעות: 24
הצטרף: 18:40 30/10/2009

עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי meirtz4 » 19:02 30/10/2009

בנודע לRANDOM
האם רק להוסיף את השורה : double randDouble = RandomGenerator.getRandomNumber();
?
כי היא מחזירה מספר באורך DOUBLE מלא
ובדוגמאות מוחזר ערך עם ספרה 1 אחת אחרי הנקודה :(0.1,0.3...)
זה בסדר שאני מקבל ערכים רנדומלים ארוכים מהדוגמאות?? (כמובן שהם עדיין בתחום...)
?

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 20:13 30/10/2009

אם תסתכל בקובץ RandomGenerator.java תראה שהפונקציה getRandomNumber בודקת קודם כל משתנה בוליאני, כדי להחליט האם להחזיר מספר אקראי, או ערך קבוע (0.3 ו0.5 במקרה של קבצי הדוגמא).
הם עשו את זה כדי שהקבצי פלט יהיו זהים לאלה שהם נתנו כדוגמא.

ברור שאם המשתנה יהיה false אז תקבל ערכים אקראיים עם יותר מספרה אחת אחרי הנקודה.
אחרי הכל הם אמרו בהסברים הכללים:
• עליכם לממש כל משתנה המייצג מספר שלם בעזרת int, וכל משתנה המייצג מספר ממשי בעזרת double.
ובהוראות לחלק ב':
• הגרלת מספר ממשי בין 0 ל-1, והדפסתו למסך.
ז"א אתה צריך להשתמש בdouble בשביל לאחסן מספר ממשי אקראי בין 0 ל1, אני מניח שאם הם היו רוצים ערכים "יפים" כמו בקובץ דוגמא, הם היו אומרים.
אחרי הכל זה מאוד לא מובן מאליו.

meirtz4
הודעות: 24
הצטרף: 18:40 30/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי meirtz4 » 20:16 30/10/2009

הבנתי אותך,

אבל ליתר ביטחון - שורה תחתונה, זה שאני מקבל (כאשר אני מכניס ערכים) מספר ארוך זה בסדר?

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 20:40 30/10/2009

כן.
פשוט תריץ את התוכנית בדיקה שלהם, ותראה שהקבצים זהים.
יש שם כיסוי של כל הבדיקות האפשריות (תקינות קלט, ifים ומספרים רנדומלים).

meirtz4
הודעות: 24
הצטרף: 18:40 30/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי meirtz4 » 20:41 30/10/2009

מעולה, תודה.

MaxB
הודעות: 32
הצטרף: 20:18 19/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי MaxB » 19:17 31/10/2009

אז איך בסוף צריך לקלוט את מספר האקראי? באמצעות RandomGenerator.getRandomNumber(); או שבעזרת math.random()???

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 19:22 31/10/2009

RandomGenerator.getRandomNumber
כתוב קובץ WORD

MaxB
הודעות: 32
הצטרף: 20:18 19/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי MaxB » 21:06 31/10/2009

אם הקבצים של בדיקות יצאו זהים, ז"א שעשיתי הכל נכון? או שיש ספק שהקובץ הבדיקות לא בודק הכל? :roll:

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 21:32 31/10/2009

אני מניח (וזה גם נראה ככה) שהם בנו את הקבצי דוגמא ככה שהם יכסו את כל האפשרויות

Lecturer_Shay
הודעות: 48
הצטרף: 22:43 15/11/2008

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Lecturer_Shay » 09:33 01/11/2009

MaxB כתב:אם הקבצים של בדיקות יצאו זהים, ז"א שעשיתי הכל נכון? או שיש ספק שהקובץ הבדיקות לא בודק הכל? :roll:
קובץ הבדיקות שסיפקנו מבצע בדיקה חלקית בלבד. הבדיקה שתתבצע לתרגילים שלכם תהיה מקיפה יותר.
צוות מבוא למדעי המחשב (מרצה)

Regi
הודעות: 12
הצטרף: 11:44 28/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Regi » 21:49 01/11/2009

עדיין לא הבנתי..אני מקבלת בטסט שלי 0.23645667678098 כמס' רנדומלי ובטסט שלכם יש 0.3 ואני לא מבינה למה !!!!

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 21:59 01/11/2009

את משתמשת בmath.random או במה שהם אמרו?

Regi
הודעות: 12
הצטרף: 11:44 28/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Regi » 22:23 01/11/2009

בRANDOM MATH אבל לקחתי את מה שהם אמרו וזה פועל עכשיו

יש לי בעיה בבערכים האחרונים שבתוכנית ואני לא מבינה למה וזה לא דיוק של מכונות זה משו דפוק

זה הOUTPUT שלי בטסט:
Coconut dropping probability:0.275
European swallow coconut dropping random value:0.3
The swallow has accomplished the first 234 meters in 17.82857142857143 seconds,

searched for a coconut for another 55.0 seconds,
and continued its flight for another 45.82448979591837 seconds.
Total time:118.65306122448979 seconds.

The European swallow wins!



וזה של הטסט שאמור להיות:
Coconut dropping probability: 0.275
European swallow coconut dropping random value: 0.3
The swallow has accomplished the first 234 meters in 17.075675675675676 seconds,
searched for a coconut for another 80 seconds,
and continued its flight for another 47.84131274131274 seconds.
Total time: 144.91698841698843 seconds.

The European swallow wins!



זה הקוד שלי...אני יודעת שזה מסובך אבל מישהו יכול לעזור בבקשה ולהגיד לי מה הבעיה ??
SE-סנונית אירופאית
flyPart1SE = ((double)treeLengh/speedSE);
selTimeSE = ((double)(100-eficSE));
flyPart2SE = ((double)((double)(distance-(double)treeLengh))/(double)speedSEWithCargo);
totalTimeSE = ((double)flyPart1SE+(double)flyPart2SE+(double)selTimeSE);

ronenhe
הודעות: 182
הצטרף: 10:27 28/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי ronenhe » 22:57 01/11/2009

שימי לב קודם כל שבשתי הסנוניות שלך יש בעיה..
ז"א שכנראה יש לך טעות חישוב בשניהם...
חוץ מזה הכל נכון?
הקוד שלי היה פשוט

קוד: בחירת הכל

double African_first_time = (double)coconut_distance/African_Unladen_airspeed_velocity;
				double African_secend_time = (double)(distance-coconut_distance)/African_Laden_airspeed_velocity;
				double African_total_time = (African_first_time+African_Coconut_selection_time+African_secend_time);
			
שימי לב גם שעל דבל לא חייבים קסטינג...

Shahar
הודעות: 160
הצטרף: 16:49 29/10/2009

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

שליחה על ידי Shahar » 23:17 01/11/2009

הoutput של המהירויות תקין?

שלח תגובה

חזור אל “- מבוא למדעי המחשב 2010”