דף 1 מתוך 2

עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 19:02 30/10/2009
על ידי meirtz4
בנודע לRANDOM
האם רק להוסיף את השורה : double randDouble = RandomGenerator.getRandomNumber();
?
כי היא מחזירה מספר באורך DOUBLE מלא
ובדוגמאות מוחזר ערך עם ספרה 1 אחת אחרי הנקודה :(0.1,0.3...)
זה בסדר שאני מקבל ערכים רנדומלים ארוכים מהדוגמאות?? (כמובן שהם עדיין בתחום...)
?

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 20:13 30/10/2009
על ידי Shahar
אם תסתכל בקובץ RandomGenerator.java תראה שהפונקציה getRandomNumber בודקת קודם כל משתנה בוליאני, כדי להחליט האם להחזיר מספר אקראי, או ערך קבוע (0.3 ו0.5 במקרה של קבצי הדוגמא).
הם עשו את זה כדי שהקבצי פלט יהיו זהים לאלה שהם נתנו כדוגמא.

ברור שאם המשתנה יהיה false אז תקבל ערכים אקראיים עם יותר מספרה אחת אחרי הנקודה.
אחרי הכל הם אמרו בהסברים הכללים:
• עליכם לממש כל משתנה המייצג מספר שלם בעזרת int, וכל משתנה המייצג מספר ממשי בעזרת double.
ובהוראות לחלק ב':
• הגרלת מספר ממשי בין 0 ל-1, והדפסתו למסך.
ז"א אתה צריך להשתמש בdouble בשביל לאחסן מספר ממשי אקראי בין 0 ל1, אני מניח שאם הם היו רוצים ערכים "יפים" כמו בקובץ דוגמא, הם היו אומרים.
אחרי הכל זה מאוד לא מובן מאליו.

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 20:16 30/10/2009
על ידי meirtz4
הבנתי אותך,

אבל ליתר ביטחון - שורה תחתונה, זה שאני מקבל (כאשר אני מכניס ערכים) מספר ארוך זה בסדר?

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 20:40 30/10/2009
על ידי Shahar
כן.
פשוט תריץ את התוכנית בדיקה שלהם, ותראה שהקבצים זהים.
יש שם כיסוי של כל הבדיקות האפשריות (תקינות קלט, ifים ומספרים רנדומלים).

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 20:41 30/10/2009
על ידי meirtz4
מעולה, תודה.

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 19:17 31/10/2009
על ידי MaxB
אז איך בסוף צריך לקלוט את מספר האקראי? באמצעות RandomGenerator.getRandomNumber(); או שבעזרת math.random()???

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 19:22 31/10/2009
על ידי Shahar
RandomGenerator.getRandomNumber
כתוב קובץ WORD

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 21:06 31/10/2009
על ידי MaxB
אם הקבצים של בדיקות יצאו זהים, ז"א שעשיתי הכל נכון? או שיש ספק שהקובץ הבדיקות לא בודק הכל? :roll:

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 21:32 31/10/2009
על ידי Shahar
אני מניח (וזה גם נראה ככה) שהם בנו את הקבצי דוגמא ככה שהם יכסו את כל האפשרויות

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 09:33 01/11/2009
על ידי Lecturer_Shay
MaxB כתב:אם הקבצים של בדיקות יצאו זהים, ז"א שעשיתי הכל נכון? או שיש ספק שהקובץ הבדיקות לא בודק הכל? :roll:
קובץ הבדיקות שסיפקנו מבצע בדיקה חלקית בלבד. הבדיקה שתתבצע לתרגילים שלכם תהיה מקיפה יותר.

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 21:49 01/11/2009
על ידי Regi
עדיין לא הבנתי..אני מקבלת בטסט שלי 0.23645667678098 כמס' רנדומלי ובטסט שלכם יש 0.3 ואני לא מבינה למה !!!!

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 21:59 01/11/2009
על ידי Shahar
את משתמשת בmath.random או במה שהם אמרו?

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 22:23 01/11/2009
על ידי Regi
בRANDOM MATH אבל לקחתי את מה שהם אמרו וזה פועל עכשיו

יש לי בעיה בבערכים האחרונים שבתוכנית ואני לא מבינה למה וזה לא דיוק של מכונות זה משו דפוק

זה הOUTPUT שלי בטסט:
Coconut dropping probability:0.275
European swallow coconut dropping random value:0.3
The swallow has accomplished the first 234 meters in 17.82857142857143 seconds,

searched for a coconut for another 55.0 seconds,
and continued its flight for another 45.82448979591837 seconds.
Total time:118.65306122448979 seconds.

The European swallow wins!



וזה של הטסט שאמור להיות:
Coconut dropping probability: 0.275
European swallow coconut dropping random value: 0.3
The swallow has accomplished the first 234 meters in 17.075675675675676 seconds,
searched for a coconut for another 80 seconds,
and continued its flight for another 47.84131274131274 seconds.
Total time: 144.91698841698843 seconds.

The European swallow wins!



זה הקוד שלי...אני יודעת שזה מסובך אבל מישהו יכול לעזור בבקשה ולהגיד לי מה הבעיה ??
SE-סנונית אירופאית
flyPart1SE = ((double)treeLengh/speedSE);
selTimeSE = ((double)(100-eficSE));
flyPart2SE = ((double)((double)(distance-(double)treeLengh))/(double)speedSEWithCargo);
totalTimeSE = ((double)flyPart1SE+(double)flyPart2SE+(double)selTimeSE);

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 22:57 01/11/2009
על ידי ronenhe
שימי לב קודם כל שבשתי הסנוניות שלך יש בעיה..
ז"א שכנראה יש לך טעות חישוב בשניהם...
חוץ מזה הכל נכון?
הקוד שלי היה פשוט

קוד: בחירת הכל

double African_first_time = (double)coconut_distance/African_Unladen_airspeed_velocity;
				double African_secend_time = (double)(distance-coconut_distance)/African_Laden_airspeed_velocity;
				double African_total_time = (African_first_time+African_Coconut_selection_time+African_secend_time);
			
שימי לב גם שעל דבל לא חייבים קסטינג...

Re: עדיין לא ברור נושא הRANDOM

נשלח: 23:17 01/11/2009
על ידי Shahar
הoutput של המהירויות תקין?