שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

מנהלים: TA_nimrod, TA_Igor, TA_Adi

שלח תגובה
Raz.A
הודעות: 64
הצטרף: 22:00 26/10/2009

שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי Raz.A » 18:36 24/11/2009

לגבי huck74 ו - jean80 - האם זה אמור לעבוד? לא הבנתי את התשובה הקודמת. ואם כן, האם יש צורך לעשות איזשהו שינוי?
ולגבי תוכנת הצביעה, הוגדרו בקובץ הבדיקה רק 4 צבעים (והתוכנה לא מסוגלת לצבוע יותר) מה השינוי הדרוש?

תודה

TA_Isana
הודעות: 110
הצטרף: 15:19 19/04/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי TA_Isana » 18:45 24/11/2009

עבור בדיקות אלו התוכנית צפויה להחזיר תשובה בזמן לא סביר (תחכה המון זמן). אין לי אומדן מדויק כמה זה המון, נגיד שזה יותר מחצי שעה.
לגבי הצבעים: יש מערך ב SatTester בתוך הפונקציה testKColoring שנקרא ks והוא קובע לכל בדיקה את מספר הצבעים. ביכולתך לשנות ערכים אלו.
Course TA: Tamar Pinhas

Raz.A
הודעות: 64
הצטרף: 22:00 26/10/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי Raz.A » 19:28 24/11/2009

דיברתי על התוכנה שצירפתם, graphvis
בתוכנית הבדיקה כתבתם:

קוד: בחירת הכל

			if (cityColors[i]==0) color = "red";
			else if (cityColors[i]==1) color = "green";
			else if (cityColors[i]==2) color = "blue";
			else if (cityColors[i]==3) color = "gold";
אלו 4 צבעים מוגדרים, אם יש חמישי, באיזה צבע תבחר התוכנה לצבוע?

TA_Isana
הודעות: 110
הצטרף: 15:19 19/04/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי TA_Isana » 12:00 26/11/2009

התשובה לשאלתך כמה שורות קודם באותה פונקציה:
String color = "black";

ביכולתך להוסיף תמיכה ביצירת תמונה עם צביעה עוד צבעים ע"י הוספת שורות כמו שציטטת.
את הצבעים עצמם אפשר לבחור בקישור הבא:
http://www.graphviz.org/doc/info/colors.html
 
Course TA: Tamar Pinhas

בר כהן
הודעות: 146
הצטרף: 18:24 22/10/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי בר כהן » 12:48 29/11/2009

אני מצטרף לשאלה לגבי 2 הבדיקות האחרונות,
כל שאר המבחנים עוברים חלק , ואפילו מהר, אבל huck74 ו-jean80 לא נפתרים בכלל...
ניסיתי לתת להם לרוץ בלילה, בלא תוצאות, ואם אני מנסה לשים הדפסות בדרך כדי לעקוב JCREATOR פשוט קורס :)

אני אשמח לעצות כלשהן

TA_Isana
הודעות: 110
הצטרף: 15:19 19/04/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי TA_Isana » 13:30 29/11/2009

כמו שנאמר קודם, עבור בדיקות אלו התוכנית צפויה להחזיר תשובה בזמן לא סביר (תחכה המון זמן).
זה בגלל שבעיית הצביעה היא בעיה קשה.
Course TA: Tamar Pinhas

בר כהן
הודעות: 146
הצטרף: 18:24 22/10/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי בר כהן » 13:36 29/11/2009

כן קראתי מה שאמרת לגבי זמן לא סביר..
אבל 8 שעות בלי כלום?
אני פשוט תוהה, אם זה נטו זמן או בעיה בקוד, ואם כן איך אפשר לסדר את זה?
(בנתיים ניסיתי לשחק עם אופציות שונות לבחירת הליטרל...)

mein
הודעות: 14
הצטרף: 11:58 11/11/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי mein » 19:52 29/11/2009

בקשר לצבעים, יש טעות בקוד outputColoring, ובפרט בלולאה:

קוד: בחירת הכל

		String dot = "graph colorednetwork { \n  rankdir = LR; \n";
		String color = "black";
		for(int i=0;i<cityColors.length;i++){
			if (cityColors[i]==0) color = "red";
			else if (cityColors[i]==1) color = "green";
			else if (cityColors[i]==2) color = "blue";
				else if (cityColors[i]==3) color = "gold";	
			dot=dot+ i + "  [shape=circle,color="+color+",label=\""+ i + "\"];\n";
		}
שימו לב שאין שום אתחול של צבע בתוך הלולאה, כך שאם יש צבע חמישי (מספר 4) הוא תמיד יצבע בצבע של זה שהיה לפניו בלולאה, תיקון לקוד:

קוד: בחירת הכל

		String dot = "graph colorednetwork { \n  rankdir = LR; \n";
		String color;
		for(int i=0;i<cityColors.length;i++){
			color = "black";//THIS SETS THE DEFAULT FOR EACH "CITY"
			if (cityColors[i]==0) color = "red";
			else if (cityColors[i]==1) color = "green";
			else if (cityColors[i]==2) color = "blue";
			else if (cityColors[i]==3) color = "gold";			
			dot=dot+ i + "  [shape=circle,color="+color+",label=\""+ i + "\"];\n";
		}
או לחילופין:

קוד: בחירת הכל

		String dot = "graph colorednetwork { \n  rankdir = LR; \n";
		String color;
		for(int i=0;i<cityColors.length;i++){
			if (cityColors[i]==0) color = "red";
			else if (cityColors[i]==1) color = "green";
			else if (cityColors[i]==2) color = "blue";
			else if (cityColors[i]==3) color = "gold";
else color = "black";//DEFUALT COLOR			
			dot=dot+ i + "  [shape=circle,color="+color+",label=\""+ i + "\"];\n";
		}
וגם זה עכשיו יעבוד רק על 5 צבעים, ליותר צריך להוסיף עוד מקרים.
נדב מאיר

borisna
הודעות: 44
הצטרף: 19:15 07/11/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי borisna » 21:01 29/11/2009

למתרגלים, בטוח שאין שגיאה לגבי מערכים 14, 15? התכנית שלי מחזירה לי שאין אפשרות לפתור את המערכים האלו
* כל שאר המערכים נפתרים כמו שצריך ככה שתכנית עובדת

TA_Isana
הודעות: 110
הצטרף: 15:19 19/04/2009

Re: שאלות לגבי testSolve - מערכים 14,15 והגרפיקה

שליחה על ידי TA_Isana » 12:58 30/11/2009

הבדיקות של הרשתות הגדולות שמופיעות בהערה, נועדו למשימת האופטימיזציה (הבונוס). /* queen36, huck74, jean80*/
עבורם לא אנו לא ציינו את המספר הנחוץ המתאים של הצבעים.
סטודנט שרוצה, יכול לנסות להריץ אותם ולבדוק מהו מספר הצבעים המינימלי הנחוץ. זה יהיה המספר הקטן ביותר עבורו תימצא צביעה.
מצד שני, ניתן גם להריץ את הבדיקה עם תשובה שלילית צפויה: כאשר מספר הצבעים הנדרש קטן מהנחוץ. במקרה זה ניתן לשנות במערך ה expectedResults
את האיבר המתאים ל false.
Course TA: Tamar Pinhas

שלח תגובה

חזור אל “- מבוא למדעי המחשב 2010”