בקשה לתשובה לשאלת חזרה 9
מנהל: RanSharon
בקשה לתשובה לשאלת חזרה 9
רן שלום, מה התשובה לשאלה 9?
Re: בקשה לתשובה לשאלת חזרה 9
הוספתי פתרונות ל 8-10 בשרשור ששמתי בו את הפתרונות ל 1-5
התשובה היא d
התשובה היא d
למה B1 לא יכול להיות שלישי בקטע המתאים.?
תודה
תודה
אני מניח שאתה מתכוון לשאול למה תשובה c אינה נכונה
זה בגלל שיש אפשרות שנקבל גם את קצוות הקטע, כלומר, זה שהמערכת אינה סגורה לא גורר את זה ששוויון פרסבל לא מתקיים עבור ה v הספציפי שנתון בשאלה, ולכן צריך לבחור בקטע הסגור, כלומר תשובה d נכונה
זה בגלל שיש אפשרות שנקבל גם את קצוות הקטע, כלומר, זה שהמערכת אינה סגורה לא גורר את זה ששוויון פרסבל לא מתקיים עבור ה v הספציפי שנתון בשאלה, ולכן צריך לבחור בקטע הסגור, כלומר תשובה d נכונה
אני מבין שיכול להיות שוויון ממש שכולל את קצוות הקטע. אבל בתשובה D בפרוש B1 לא יכול לקבל מספרים שליליים.
למרות שמאי שיווין בסל אנחנו מקבלים הגבלה רק על הערך המוחלט של B.
למרות שמאי שיווין בסל אנחנו מקבלים הגבלה רק על הערך המוחלט של B.
תשובה d מדברת על הערך המוחלט של \(\beta_1\). ואי אפשר להסיק ממנה באף דרך שאי אפשר לקבל ערכים שליליים.
אי אפשר להסיק מהשווין בשאלה שהוקטור נמצא במרחב במלואו?
היי רן,
בהרצאות למדנו שבהינתן מערכת אורתונורמלית אינסופית בממ"פ, קיימים שלושה תנאים שקולים עבור וקטור השייך למרחב.
למדנו שתנאים אלו מתקיימים גם אם המערכת אינה סגורה.
התנאי השלישי במשפט אומר שקיימת הצגה כלשהי עבור הוקטור כצירוף אינסופי של איברי המערכת האורתונורמלית (שהוא שייך לסגור של הספאן).
בנתון בשאלה 9, קיימת הצגה לוקטור גם במערכת הסגורה וגם במערכת הלא סגורה.
זה שיש לו הצגה במערכת הלא סגורה, לא אומר בהכרח (לפי התנאים השקולים) ששוויון פרסבל מתקיים עבורו? ואז בעצם התשובה הנכונה היא השוויון:
abs(b1) = sqrt(23/72)
בהרצאות למדנו שבהינתן מערכת אורתונורמלית אינסופית בממ"פ, קיימים שלושה תנאים שקולים עבור וקטור השייך למרחב.
למדנו שתנאים אלו מתקיימים גם אם המערכת אינה סגורה.
התנאי השלישי במשפט אומר שקיימת הצגה כלשהי עבור הוקטור כצירוף אינסופי של איברי המערכת האורתונורמלית (שהוא שייך לסגור של הספאן).
בנתון בשאלה 9, קיימת הצגה לוקטור גם במערכת הסגורה וגם במערכת הלא סגורה.
זה שיש לו הצגה במערכת הלא סגורה, לא אומר בהכרח (לפי התנאים השקולים) ששוויון פרסבל מתקיים עבורו? ואז בעצם התשובה הנכונה היא השוויון:
abs(b1) = sqrt(23/72)
אתה צודק, התבלבלתי, אעלה תיקון בדקות הקרובות
היי רן,
כיוון שבשאלה הזו הדקויות בהגדרות קריטיות....אשמח להבהרה לגבי הנקודה הבאה:
בתשובה שפרסמת קיבלנו תשובה ספציפית ויחידה לגבי הערך של b1.
התשובה "מוכלת" בתשובה א', אולם ערכים נוספים מוכלים בה.
ברגע שיש אופציה להקיף "אף אחת מהתשובות לא נכונה", אילו מין התשובות נכונה?
למען הסר ספק, אם לא היו תשובות שיכולות לנבוע מאי שוויונות, כנראה שהיה ברור מאליו שא' נכונה.
אולם ברגע שאנו משתמשים פה גם באי שוויונות, עולה הספק מבחינת ניסוח איזו תשובה נכונה.
מה שבעיקר חשוב הוא, מה קורה אם בבוחן נתקלים בדילמה זו?
תודה מראש!
כיוון שבשאלה הזו הדקויות בהגדרות קריטיות....אשמח להבהרה לגבי הנקודה הבאה:
בתשובה שפרסמת קיבלנו תשובה ספציפית ויחידה לגבי הערך של b1.
התשובה "מוכלת" בתשובה א', אולם ערכים נוספים מוכלים בה.
ברגע שיש אופציה להקיף "אף אחת מהתשובות לא נכונה", אילו מין התשובות נכונה?
למען הסר ספק, אם לא היו תשובות שיכולות לנבוע מאי שוויונות, כנראה שהיה ברור מאליו שא' נכונה.
אולם ברגע שאנו משתמשים פה גם באי שוויונות, עולה הספק מבחינת ניסוח איזו תשובה נכונה.
מה שבעיקר חשוב הוא, מה קורה אם בבוחן נתקלים בדילמה זו?
תודה מראש!
הבנתי את השאלה שלך, הטענה שסימנו כנכונה לא אומרת שהערך של בטא1 יכול להיות כל דבר שגדול משליש, אלא רק שהערך גדול משליש ולכן זו התשובה הנכונה כאן.
כלומר אין פה איזה בעיה לוגית שאני רואה, הטענה שאנחנו סימנו נכונה וכל שאר הטענות לא נכונות.
אם בבוחן אתה חושב שיש בעיה לוגית בתשובות, אתה יכול לפנות למרצה\מתרגל
כלומר אין פה איזה בעיה לוגית שאני רואה, הטענה שאנחנו סימנו נכונה וכל שאר הטענות לא נכונות.
אם בבוחן אתה חושב שיש בעיה לוגית בתשובות, אתה יכול לפנות למרצה\מתרגל
אוקיי, אז לפי אותו היגיון - אם אני מסמן (סתם לדוגמה) את תשובה ג', זה אומר שלבטא יש ערך ספציפי ולא כל הערכים בתחום?
לחילופין, אם הייתי פותר ומגיע לטווח ערכים עבור בטא, התשובות היחידות שהייתי יכול להקיף הן ד' וה'?
תודה
לחילופין, אם הייתי פותר ומגיע לטווח ערכים עבור בטא, התשובות היחידות שהייתי יכול להקיף הן ד' וה'?
תודה
אפשר לדעת למה עבור en' השתמשת גם בשיוויון פרסבל ולא בבסל כאשר נתון לך שמערכת זו היא לא סגורה?