תשובתי משלימה את תשובת מיכאל.אם זה המצב אז צריך לשים את הקלפים על השולחן... הסטודנטים באב"ג פחות טובים מהסטודנטים ממוסדות אחרים?
...ונניח שאכן יתברר שהסטודנטים באב"ג פחות טובים מהסטודנטים ממוסדות אחרים? למה צריך לפרסם את זה? למה צריך ליצור סטיגמה? מה זה משנה אם (נגיד) מחזור שלנו כולל רק כ-10 סטודנטים עם ציונים מעל 80 המהווים 20% מהאוכלוסיה, בעוד שבאוניברסיטה אחרת יש 20 כאלה והם מהווים 40% מהאוכלוסיה?
ועם אותה לוגיקה - למה בחו"ל, כששוקלים האם להציע משרה לישראלי, למה הם צריכים לדעת שרוב התלמידים בישראל הם חסרי השכלה (כוונתי בעיקר לאוכלוסיה החרדית) או בעלי השכלה לא מספקת (תלמידי תיכון). או לא מסוגלים להתמודד עם פיסיקה1 - מקצוע שמלמדים כבר עשרות שנים במאות אוניברסיטאות. עדיף שהסטיגמה של הסטודנט הישראלי תיקבע לפי האליטה. כנ"ל לגבי הבוגרים: עדיף שהסטיגמה של הבוגרים שלנו תיקבע לפי האליטה.
אני בעד שקיפות. אבל שקיפות מתיחסת לצד הפרוצדורלי, לא לצד של התוכן. למשל חשוב שסטודנט ידע איך מטפלים בציונים שלו, בעירעורים שלו. אבל "צינעת הפרט" מחייבת לא לפרסם את התוכן של הטיפול, לא לפרסם את הציונים. לפרסם את ססטיסטיקות הציונים של מחלקה זה כמו לפגוע בצינעת הפרט של אוכלוסית הסטודנטים במחלקה. אפשר לקרוא לזה פגיעה בצנעת הקולקטיב. אני מתפלא שחבריכם למחזור עדיין לא קיימו אתכם "שיחה" - הרי אתם גורמים להם נזק. מה שאתם עושים זה על גבול הוצאת דיבה.
ולמען הסר ספק - את הקושי להתמודד עם השנה הראשונה אני לא מסתיר בשיחות פתיחה עם סטודנטים.